Zo leuk is Morgenland

Het is op en top voorjaar.

In maart en april zijn er vier lammeren geboren uit drie ooien. Ze groeien als kool. Onze pup Truffel vindt vooral de lammetjes zeer interessant. Dat is trouwens wederzijds. Truffel is net 3 weken bij ons. Hij heeft het formaat van een cavia. Als het even kan springt hij met de lammeren mee.

Nieuw op Morgenland zijn de twee Halsbandparkieten. Zij nestelen in een oud spechtenhol. De Specht heeft zijn toevlucht genomen in een nieuw hol onder de nestkast van de Torenvalk. De Zaanse Vogelwacht heeft de kast van de Torenvalk gecontroleerd. Er zijn zes gezonde jongen. Van de specht weet ik nog niet veel. ik kan er niet bijkomen. De parkieten bewaken hun nest met veel bombarie en geschreeuw. Ik ben benieuwd hoe het verder met ze zal gaan.

De weidevogels hebben inmiddels al jongen. Als je op Morgenland naar achter loopt  wordt je met  de alarmroep verwelkomt. De scholekster zit in de knotwilgen luid zijn ongenoegen te uiten.. Ook de kleine vogels als koolmees, pimpelmees, zwarte kwikstaart, blauwborst, winterkoning, roodborst, diverse rietzangers, tuinfluiter, tjiftjaf en fitis, heggenmus en een koppel putters zijn heel druk in de weer. De roep van de koekoek is alom hoorbaar.

Plaats een reactie