Ontspanning in de buurt:

welnesscentra en sauna

golf

Bezoek aan bezienswaardige steden en dorpen:

Zaans erfgoed fiets route

Westzaan:  staphorsius logo2

Westzaan Wandeling

Laag Holland met veel informatie over tochtjes in de regio.

Kunstgalerie Staphorsius expostities Westzaan

Zaandam 10 minuten met de auto en 15 minuten met de fiets.

Het winkelcentrum (nabij station) is opmerkelijk ingericht. Lees column Thomas van Luyn over Zaandam. 

Monet in Zaandam. Een prachtige rondleiding door Zaandam waar Monet tijdens zijn verblijf in de Zaanstreek 25 Zaanse plekjes heeft geschilderd.

Zaanse Schans openluchtmuseum, en Zaans Museum (20 minuten fietsen en 10 aotominuten.)Omslag_Monet-klein

Zaandam Amsterdam(CS) met de boot.

Amsterdam bereikbaar met de fiets 45 minuten met de trein 10 autominuten naar Zaandam en 12 treinminuten naar Centraal Station.

Link naar: Rijksmuseum, Stedelijk Museum, van Goghmuseum, Hermitage

 P  Amsterdam parkeren in P+R Sloterdijk of P+R Bos en Lommer ongeveer 20 auto minuten.
Na 10 uur 
’s morgens, 24 uur.parkeren voor €1,– . Koop GVB kaartje uit de blauwe automaat, of ga met eigen OV kaart. U ben in 10 minuten in het centrum van Amsterdam. Klik op bovenstaande link.

Haarlem 25 autominuten, 45 minuten fietsen. Stad van hofjes,oude straatjes. Winkelcentrum met de meeste zelfstandige winkels van Nederland. Bezoek Frans Hals Museum, Teylers Museum en nog veel meer bezienswaardigheden.

Alkmaar 25 autominuten en 60 minuten fietsen. Prachtloge binnenstad met mooie winkels en terrassen. In de zomer op vrijdag kaasmarkt.

Beverwijk en Wijk aan Zee 20 minuten en 40 minuten fietsen. Bezoek de grootste Bazar van Europa. Oost en West ontmoeten elkaar op oriëntaalse wijze. Je moet er een keer geweest zijn.

Bezoek de Waterlandse en Zaanse dorpen met de fiets. De Rijp, Graft, Edam, Purmerend, Volendam, Broek in Waterland, Ilpendam en de dorpen van Landelijk Noord (Amsterdam) U ziet eeuwenoude dorpskernen met houten Zaanse en Waterlandse huizen in een waterrijk veenlandschap

.Enkhuizen Zuiderzeemuseum en Sprookjesland voor jonge kinderen

Zee, strand, duin en bos. zijn dichtbij met de fiets of de auto. Wijk aan Zee met Noorderpier met surfstrand, Castricum, Egmond en Bergen zijn de moeite waard.

IJmuiden heeft een bijzondere haven met sluizen en langs de vissenhaven visrestaurants. Bij de Zuiderpier is een strand met winkels restaurants een een grote jachthaven.

Stelling van Amsterdam, werelderfgoed Unesco